Kloden i sentrum - forestillingene er klare! 4

Kloden i Sentrum – program

Billetter til forestillingene kjøper du her.

KLODEN er et sted der profesjonell scenekunst møter barn og ungdom, og der de unge selv er med å bygge opp stedet sammen med profesjonelle aktører. KLODEN skal være en motor i byutviklingen, en betydningsfull kunstaktør for Oslo-regionen, et viktig hus for scenekunstfeltet i Norge, og et unikt sted i europeisk og internasjonal sammenheng.

Frem til KLODEN er ferdig bygget skal vi presentere forestillinger og faglige arrangementer både ute og inne på forskjellige steder i Oslo og resten av landet. Først ut er Kloden i sentrum 9. – 16. juni:

Safarium – Landing

De deiser og ruller, moser og koser – Safarium er en interaktiv danseforestilling for barn, en forestilling, verksted, laboratorium og safari. Barna i publikum inviteres til å utforske rom og bevegelse sammen med tre dansere. Utviklet for barn med spesielle behov, men åpen for alle!

Fra 6 år
Varighet: 60 minutter
Les mer om forestillingen her.

We come from far, far away – NIE

Inne i det store teltet er det et lite telt, og inne i det lille teltet er det en gutt. Han har reist langt. Han har for det meste reist alene. Han vil vise deg tingene han har med seg. Han vil også fortelle deg hvorfor han reiste, og veien han tok, men han kan ikke fortelle hvordan historien slutter.

Fra 10 år
Varighet: 60 minutter
Les mer om forestillingen her.

Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping – Det andre teatret

I denne forestillingen får du møte Fredrik Høyer. Han er poet og forfatter. En gang ble han utfordret til å løpe Oslo Maraton. Men hva er egentlig løping? Er det en flukt, en streben, en kamp eller avkobling? I forestillingen raser Høyer mot målet for å se hva som er gevinsten til slutt.

Fra 16 år
Varighet: 60 minutter
Les mer om forestillingen her.

MINI – Teater Nova /TPO (IT)

Hva er det? Hvorfor gjør hun sånn? Hva er den lyden, hva er den bevegelsen? En høyteknologisk danseforestilling for de aller minste barna, fra 1 år.

Fra 1-4 år.
Les mer om forestillingen her.

Meg, Meg & Meg – Th’Line

Fire maskerte figurer som egentlig er en og samme person, og som søker aksept hos hverandre og publikum. De har et sterkt behov for å finne sine personlige rom. I det ene øyeblikket føler de seg kule, i det neste dumme. En rå og morsom danseforestilling med glitter, muskeldrakter og mexicanske fribrytermasker.

Fra 13 år
Varighet: 45 minutter
Les mer om forestillingen her.

Myke øyne – Artilleriet

«Myke Øyne» er en kort og intens teaterforestilling om mennesker på flukt og oss som mottar dem. Forestillingen spilles inne i lasterommet på en lastebil. Lastebilen bråker og rister. Det er varmt, og publikum står trangt. Du får kjenne på kroppen hva mange går igjennom i forsøket på å nå målet om et bedre liv.

Fra 16 år
Varighet: 20 minutter
Les mer om forestillingen her.

Brune – Teater Joker

Om dagen er Rune Rune, en gutt som akkurat har mistet bestefaren sin, men om natten er han Brune – superhelten som ikke er redd for noen ting. Han lister seg ut og maler syklene til guttene som rev plankehytta. Etter hvert får han hjelp av vennene Atle og Åse. Men ikke nok med det: Plutselig treffer han bestefar, som er død …

Fra 6 år
Varighet: 55 minutter
Les mer om forestillingen her.

 

Billetter til forestillingene kjøper du her.